Kaikkea hienoa ja jännittävää on tämän(kin) vuoden syksy täynnä. Ei haittaa sade, ei ilman viileneminen. (Älkää pelätkö, en aio kirjoittaa nyt mitään pitkää kirjoitusta kynttilöiden-sytyttämisestä-ja-fiilistelystä-kotoisasti-kotisohvan-nurkassa-villasukat-jalassa, vaikka sekin tietenkin mukavaa varmasti olisi.) Syksy on alkanut ja se tietää kaikenlaista mahtavaa ohjelmaa tasapainottaen kuravaatekelien tuomaa lisähommaa töissä. 

Pidän teitä hetken vielä jännityksessä ja kerron miten makee äiskä mun lapsilla on... Tänään meillä kävi kylässä ystävättäreni 5-vuotiaan lapsensa kanssa. Kuopukseni tuli kahvipöytään ilmoittamaan, että on nyt jemmannut uimatissini ja hihitteli päälle (kysyin heti, että ei kai hän sitä vessanpönttöön ole piilottanut, ja vaikka sanoi kysymykseeni kyllä, niin onneksi isoveljensä huusi vessasta, että ei ole, sillä hän on kyllä pissillä, eikä mitään tissiä pöntössä näy). Ystäväni sitten kysyi, että onko mulla erikseen uimiseen tissi. Selitin miten uimaproteesin on oltava kevyempi kuin tavallinen vara-tissini sekä miten mulla on myös tarra-tissi ja mikä sen käyttötarkoitus on. Ystäväni lapsi huuli pyöreenä kuuntelee ja oli sitä mieltä, että tällaiset tissit ovat aika siistejä ja voisi kuulema oma äitinsäkin hankkia moiset. Mä ja mun vara-tissit olemme siis aika siistejä!

 

Tällaisen pienen välitarinan jälkeen voinkin sitten mennä asiaan. En ole juurikaan blogissani käsitellyt hormonaalisten hoitojen aiheuttamia ongelmia. Niistä ei itseasiassa kovin laajasti ole löydettävissä julkista keskustelua kun etsii. Johtuuko se siitä, että suomalaiset eivät halua puhua avoimesti omilla kasvoillaan mm. limakalvojen kuivumisesta? Vai johtuuko se siitä, että me hormonaalisia syöpähoitoja saaneet ja/tai saavat olemme vain kiitollisia siitä, että a) solunsalpaajahoidot/sädehoidot ovat takana tai/ja b) olemme elossa ja emme valita ihan pienistä?

Minuun otettiin yhteyttä ja pyydettiin lähtisinkö erään kampanjan "suojelijaksi", jonka yhteydessä tulen hormonaalisten hoitojen vaikutuksista puhumaan. Innostuin heti! Lisää asiasta kerron ensi viikolla!