Onnellisesti olemme kotiutuneet päivän kestäneeltä etelänmatkalta. Viking Line laivalla matkustimme seuranamme kuusi meille tärkeää ihanaa eläkeläistä. Seura oli mitä mainioin ja kompensoi onneksi sitä, että laiva ei sitä ollut. Leikkipaikalla oli esimerkiksi niinkin hassu sääntö, että vain alle 6-vuotiaat pääsevät leikkimään, sitä vanhemmille lapsille on maksulliset pelihuoneet?? toivon todellakin, että kyseessä on jonkinlainen väärinymmärrys, eihän nyt lapsi lopeta olemasta lapsi täytettyään 7 vuotta... 

Tallinaan kun saavuimme ojensimme lapsikatraamme eläkeläisten huomaan ja kävimme kahdestaan mieheni kanssa tutustumassa Tallinan Lennusadamissa olleeseen Titanic-näyttelyyn. Jonotimme kokonaiset pari minuuttia lippujamme museoon, joka oli todella hieno jo itsessään ilman ylimääräistä Titanic-näyttelyä. 

Saimme lipunmyynnistä hienot pääsyliput näyttelyyn. Pääsyliput oli tehty muistuttamaan alkuperäisiä Titanic-risteilyn lippuja ja niissä luki ihmisen nimi, joka oikeasti oli silloin reilu 100 vuotta sitten matkustanut Titanicillä. Minä sain naisen pääsylipun, joka matkusti ensimmäisessä luokassa aviomiehensä kanssa. Mieheni sai kolmannessa luokassa matkustaneen mieshenkilön lipun. Näyttelyn lopussa oli lista laivaturmasta selviytyneistä ja siellä menehtyneistä, selviytyjien listalla olimme molemmat, jess! hah! jos me kerran olemme Titaniciltä selviytyneet elossa niin kyllä me nyt yksi pieni syöpä voitetaan lopullisesti koska vaan!!!

Museokäynnin jälkeen jäi vielä vähän aikaa käydä jossain sataman lähellä syömässä. Kävimme Sadamarketin yläkerrassa olevassa Alcatraz ravintolassa, josta en valitettavasti voi kirjoittaa mitään positiivista, joten en kirjoita siitä sen enempää. 

Paluumatkalla Tallinasta Helsinkiin tanssimme lasten kanssa hyvän bändin tahtiin ja kävimme ostoksilla taxfreessä. Tanssilattialla eräs ihana nainen tuli kysymään olenko Marika, johon vastasin, että olenhan minä. Naisen kanssa siinä sitten halailtiin ja sain kuulla ihania kehuja, jotka lämmittivät sydäntä pitkäksi aikaa eteenpäin. Melkein oli taas vähän julkkis-olo...