Minulla ja miehelläni oli suuri kunnia päästä Jenny Belitz-Henrikssonin uuden kirjan julkistamistilaisuuteen perjantaina. Kirja "Sisäinen voima 365 ajatusta parempaan arkeen" ilmestyy tällä viikolla kauppoihin, ja suosittelen lämpimästi sen hankkimista . Kirja on tosiaan nimensä mukaisesti täynnä ihania ajatuksia, joiden avulla voi yrittää muuttaa ajatustapaansa monesta arkisesta asiasta, saada maailman näyttämään entistä hienommalta, ja saada erilaista perspektiiviä stressaaviin ja ahdistaviin hetkiin arjessa.

 

"Aina en osaa olla yhtä joustava kuin kaisla myrskyävässä merimaisemassa tai yhtä vahva kuin kukkapenkin läpi puskeva rikkaruoho. Myös minä saan olla herkkä ja hetkellisesti ahdistua, mutta silti osaan ja ennen kaikkea haluan muuttaa tunnetilaani heti, kun olen siihen valmis. Minkään arkeni esteen tai muun ulkoisen asian ei tarvitse määritellä olotilaani kovin kauaa, vaan minä itse määrittelen sen, mitä tunnen

Tämä yllä oleva kohta oli yksi ensimmäisistä kohdista, jotka löysin kun selailin kirjaa ensimmäistä kertaa. Iski ja upposi. Aina ei tarvitse olla vahva, optimistinen ja iloinen kuin huutosakin johtaja Amerikkalaisessa jalkapallo-ottelussa. Negatiivisiä tunteita tulee ja ne pitää vain yksinkertaisesti hyväksyä hetkellisesti, mutta sitten päästää irti niistä ja tehdä kaikkensa, että pohjalta pääsee kapuamaan ylös. (mielenterveys-ongelmat ovat asia erikseen, masentuneelle ihmiselle esimerkiksi ei auta pätkääkään sanoa, että "ylös ulos ja lenkille siitä, se on vaan päätettävissä mitä tunnet ja nyt vaan päätät olla onnellinen")

 

"Sinulla ei ole myöskään aikaa tuhlattavaksi odotteluun. Tee nyt ne valinnat, jotka itseäsi ja siinä samalla myös muita eniten palvelevat ja auttavat."

 Aikaa ei aina ole sinne vanhusikään asti, vaikka niin kovasti siihen luotetaan ja sen varaan suunnitellaan. Minä haluan nimnomaan kokea ja tehdä asioita "nyt", koska minut herätti syöpä siihen, että "sitten joskus" voi hyvinkin olla liian myöhään. Aina olen osannut toki nauttia hetkestä ja ottaa irti elämänkokemuksista, mutta syövän jälkeen minusta on tullut selvästi rohkeampi. En enää jännitä turhia asioita. Pyrin sanomaan uusille kokemuksille "kyllä, kiitos", sen sijaan, että sanoisin "ei kiitos vielä, katsotaan viiden vuoden päästä".

 

"Negistelyn sijaan voit valita ilon, energisyyden ja muita itsellesi sopivia juttuja. Mieti joka päivä edes hetken, mikä on olennaista juuri siinä päivässä. Mikä on tärkeää juuri nyt, jotta eläisit sitä unelmiesi päivää? Vievätkö ajatuksesi sinua siihen suuntaan, minne toivot pääseväsi ja olet jo matkalla? Vai saatko sittenkin sen kaiken kiukuttelemalla, valittamalla ja sohvalla makaamalla, vai tulisiko sinun sittenkin uskoa ja tehdä? Muistathan, että voivottelu ja sen miettiminen, alatko hommiin vai et, kuluttaa niitä voimia, joita tarvitset omien unelmiesi ja itsellesi riittävän hyvän elämän edistämiseen."

 

Hankkikaa siis tämä kirja. Jos joku kirja lisää elämänlaatua arjessa, se on tämä kirja.