Influenssa sairastettu, se ei ollut mukava kokemus. En muista milloin olisin ollut yhtä kuumeinen ja kipeä. Taidan ottaa suosiolla influenssa-rokotteen tästä lähtien ihan kiltisti.

En voi valehdella ja sanoa, että 39 asteen kuumeessa sängynpohjalla olisin ollut kovin kiitollinen siitä, että saan elää tämänkin hetken. Olo siitä kun hieman parani, niin on pakko myöntää, että mieleeni tuli ällöttävän siirappinen kiitollisuus siitä, että nyt sairastetaan "vain" influenssaa. Ärsytän varmasti joitain ympärilläni olevia ihmisiä jatkuvalla mantrallani "aina voisi olla pahemminkin", ja "onneksi on VAIN influenssa/mahatauti/flunssa/selkäkipuja/tms". Koittakaa ihmiset kestää mua siitä huolimatta. 

Influenssa voi olla erittäin vakava tauti, ollenkaan en halua sitä vähätellä. Minäkin käväisin lauantaina Haartmanin päivystyksessä kun kuume ei millään suostunut laskemaan ja henkeäkin ahdisti. Ihana, ystävällinen sairaanhoitaja ja asiantunteva lääkäri kuitenkin rauhoittelivat, että keuhkot kunnossa ja syytä huoleen ei näyttäisi olevan. Mumisin anteeksipyytelevästi jotain siitä, että taisin olla vainoharhainen ja häpeilin vähän kun turhaan olin vienyt heidän kallisarvoista aikaansa ja lähdin kiitollisena takaisin kotisohvalle sairastamaan. Voi, että minä niin arvostan Haartmanin sairaalan henkilökuntaa! Taas kerran sieltä sai loistavaa asiakaspalvelua vaikka asiakkaita jonoksi asti ja paljon kiitosta tuskin kyseisen paikan asiakaspalvelijat saa.

Tietenkin kaikki kolme lastakin vuorotellen ja osittain samanaikaisesti sairastivat myös tämän kaamean taudin. Kuopus ja aviomies edelleen puolikuntoisina. Sitkeä, pitkäkestoinen, ovela ja inhottava influenssa! En toivo kenellekään influenssaa, mutta itse otan silti vaikka kerran vuodessa influenssan kuin yhden syöpäkokemuksen lisää.