Viime viikolla kävin Bulevardin klinikalla noutamassa itselleni uuden tissin hajonneen tilalle. Bulevardin klinikalla on kyllä niin ihanan sympaattisen empaattista väkeä töissä, että en voi sitä paikkaa tarpeeksi sanoin kehua.

Tissi-proteesini siis hajosi, lähti purkautumaan saumasta proteesin täyttökohdasta ja tissiä puristettaessa ulos työntyi silikonia. Sain uuden tissi-proteesin veloituksetta, mutta mitä hienointa; sain tarratissin myös veloituksetta mukaani samalla käyntikerralla! Minä rakastan Helsinkiä! Kiitos helsinkiläiset veronmaksajat! Nyt minulla on siis arki-tissin ja uima-tissin lisäksi myös tarra-tissi! jee!

Ai mikä ihme tarra-tissi? No "tarra-tissi" on nimensä mukaisesti proteesi, joka pysyy paikoillaan tarrapinnan avulla. Proteesin voi siis laittaa suoraan ihoa vasten ja pysyy näin paikoillaan -ei siis tarvitse käyttää niitä mielettömän kalliita proteesivaatteita, vaan valinnanvapaus vaatteissa laajentui huimasti!

Viime viikolla käytin myös keskimmäisemme parturissa. Muutamaa parturi-kampaamoa on kokeiltu lastemme kanssa, viime syksyllä sitten löysimme sen "vakio-parturikampaajamme", Hope-Hair (Tilkankatu 2) parturi-kampaamon Nooran. Suosittelen lämpimästi! Keskimmäisemme istunut molempina käyntikerroillamme nätisti paikoillaan ja nauttinut joka ikisestä hetkestä parturituolissa. Kesätukka oli tällä kertaa niin hieno lapsen mielestä, ettei siihen saanut kukaan koskea pariin päivään. Lähiaikoina esikoinenkin pääsee vähän siistimään takkutukkaansa samaan paikkaan. Itse en uskalla ihan vielä käyttää saksia hiuksiini. Vuodessa hiukset ovat kasvaneet päähäni takaisin todella tuuheaksi ja kiharaksi, enkä ole valmis vielä niiden kasvuun puuttumaan. Saan jo pienen ponihännän eteen ja taakse hiuksista tehtyä.

Lauantaina oli esikoisen ensimmäinen kevätjuhla koulussa. Juhla, jonka pelkäsin niin kovasti vielä vuosi sitten, viettäväni haudassa. Tässä sitä vaan ollaan, terveinä ja vahvoina ja niin kovin kovin ylpeinä esikoisen hienosta todistuksesta. Esikoisemme oli parantanut kaikissa kohdissa todistuksessaan joulun välitodistuksesta, kiusaamistapauksista ja sairasteluistaan huolimatta. Esikoisella on ollut aivan liian rankka ensimmäinen kouluvuosi minun jo sairastumisen takia, mutta myös kiusaajien takia. Onneksi koulu, on heti hienosti työstänyt asiaa kun olen asiasta heille kertonut, mutta kuinka paljon on asioita, joita esikoinen ei viitsi meille vanhemmilleen kertoa? Iltapäiväkerho on sitten asia erikseen... esimerkki: viimeisenä päivänä iltapäiväkerhossa oppilaat saivat kirjoittaa positiivisiä viestejä toisilleen tyyliin "sinä olet kiva", "sinä olet hyvä piirtämään" jne. Oikein kiva harjoitus, mutta nyt tullaan siihen mikä pisti minut niin vihaiseksi ja lapseni niin surulliseksi: meidän lapsi sai vain yhden viestin, jossa luki "sinä olet kiltti". Lapsemme seurasi vierestä, miten kaverit ympärillä saivat monen monta viestiä kaikki, mutta hän vain yhden. Uskomatonta, että aikuiset ihmiset eivät osaa tällaista harjoitusta järjestämään iltapäiväkerhossa niin, ettei tällaista tapahdu! Harjoituksen olisi voinut kuka järjellinen ihminen tahansa tajuta tehdä niin, että kaikki lapset saavat saman määrän mukavia viestejä, se ei vaadi edes lukion pitkää matematiikkaa. 

Mutta! nyt on ihana kesäloma edessä! Tuleva partioleiri jännittää kovasti. Meidän pikkuinen esikoinen lähtee viideksi päiväksi  partioleirille tulevana viikonloppuna. Esikoinen pelkää ja jännittää, ettei hän saa sieltä ystäviä, että hän on aivan yksin siellä koko ajan ja sen lisäksi pelkää vielä eksyvänsä metsään. Äitiä jännittää se, että lasta jännittää niin kovasti.