"Määrittämätön kuumetauti" esikoisella hoitui antibioottikuurilla ja kaikki oli taas oikein hyvin parisen päivää, pääsimme Tallinaan mukavassa seurassa aurinkoisena perjantaina. Sunnuntai-iltana sitten alkoi kuopuksen oksentelu, jota seurasi lisää oksentelua ja lisäksi ripulointia. Tiistai-iltana keskimmäinen oksensi kerran ja totesi, että "oksennustauti ei ole kivaa", esikoisella taas alkoi samoihin aikoihin ripulointi, joka kesti reilu vuorokauden.

Keskiviikkona kävimme kuopusta näyttämässä lääkärille, kun alkoi liian monta kuivumisen merkkiä näkyä lapsosessa, eikä vatsa vaikuttanut rauhoittuvan millään. Lääkäri totesi, että lapsella on paha korvatulehdus ja määräsi viikon antibioottikuurin. Säästyttiin onneksi sairaalakeikalta kuopuksen vatsa rauhoittui vasta nyt loppuviikosta, onneksi korvatulehduksen hoito sai aikaan sen, että nesteetkin pysyi paremmin sisällä pienessä ihmisessä. Voi, että kun olimme huolissamme taas jälkeläisestämme, tällä kertaa pienimmästä. Nyt hitsit vie saisi meidän mukulat pysyä pöpöttöminä edes viikon, mun sydän ei kestä tällaista tahtia lasten sairastelluissa...vähän taukoa, pliis!

Voi sitä haisevan pyykin määrää... En tiedä miten syvälle siihen pyykkikasaan meidän koko koti olisi hukkunut, ellei kaikki isovanhemmat olisi auttaneet taas kerran. Isovanhempien pyykkipalvelu toi kasseittain tuoksuvaa ja kauniisti viikattuja vaatteita takaisin, olemme sanattoman kiitollisia taas kerran.

Perjantaina, eli toissapäivänä, kun esikoinen sekä keskimmäinen olivat jo täysin terveitä ja kuopus selvästi toipumassa hyvää vauhtia, tuli sitten se ei-niin-toivottu piste iin päälle. Keskimmäinen otti yhteen lipastonsa kulman kanssa laiva-leikin yhteydessä. Tyhmä terävä lipaston kulma osui korvan taakse saaden aikaiseksi verta vuotavan reiän. Verenvuoto ei ottanut tyrehtyäkseen, joten Lastenklinikallehan se oli mentävä paikkaamaan kaksivuotiaan uusi reikä. Onneksi selvittiin liimauksella eikä tikkejä tarvittu. Keskimmäisemme oli erittäin reipas paikkaamisen aikana ja sai mukavalta hoitajalta pillimehun kun perhoslaastari oli saatu paikoilleen liimatun reiän päälle.

huhuh.