Tosiaan 2-vuotiskontrollista tuli ne toivomani "puhtaat paperit", joka oli sanoinkuvailemattoman ihanaa! Kontrollikäynnillä maailman ihanin onkologini myös vaihtoi tutun ja turvallisen Tamofen-hormoonilääkitykseni toiseen, Letrozol- nimiseen valmisteeseen, joka nollaa estrogeenituotantoni niin, ettei syöpä voi ainakaan estrogeenini avulla tehdä uutta hyökkäystä minuun. Totesin taas tämänkin kontrollin aikana ja jälkeen, että hoitoni on parhaissa käsissä. Onkologini on niin kultainen, viisas ja huumorintajuinen, etten parempaa voisi toivoa.

 

Kansanedustajaehdokkuus on onnellisesti takana. Opin ja koin niin paljon hienoa, että olen ikuisesti kiitollinen siitä hienosta mahdollisuudesta. Tutustuin hienoihin ihmisiin, sain uusia ystäviä ja sain kuulla hienoja, koskettavia elämäntarinoita vaaliteltoilla. Sain 583 ääntä, joka oli mielestäni oikein huikean hieno tulos ottaen huomioon lyhyen kampanja-ajan ja erittäin alhaisen budjetin. Kiitos kaikille ihanille ihmisille, jotka katsoivat minun olevan kallisarvoisen äänensä arvoinen. Kiitos myös kaikille teille, jotka tsemppasitte ja toivoitte minulle menestystä, vaikka ette minua äänestäneet syystä tai toisesta.

 

Minä olen nyt ollut kolme viikkoa sairaslomalla ja sairaslomalla jatkan todennäköisesti vielä jonkin aikaa. Mielettömän kovat selkäkivut alkoivat noin kuukausi sitten. Selkäkivut alkoivat tavallisilla välilevyn ongelmien oireilla, mutta kivut vaan lisääntyvät ja "leviävät". Minulla on nyt ollut viikon verran ihmeellistä luukipua säärissä, reisissä ja lonkissa sekä puutuneisuutta reisissä.

Kipu on sen verran kovaa, että liikkuminen on vaikeaa, nukkuminen katkonaista ja vaikuttaahan se edellämainittujen takia tai lisäksi myös mielialaan. En silti usko, että syy olisi syövässä. Toki, tietenkin, olen siis nähnyt painajaisia siitäkin mahdollisuudesta, että syöpä olisi tehnyt aggressiivisen spurtin ja nakertanut luitani hyvällä ruokahalulla, mutta järjellä kun ajattelen asiaa ei se vaihtoehto ole päällimmäisin, vaikkakin pelottavin. 

Uskon, että syy kipuihin on uusi hormoonilääke, Letrozol. Minulla on ylihuomenna soittoaika ihanalle omalle onkologilleni, ja toivon kovasti, että vauhdissa vaihto toiseen lääkkeeseen onnistuu. Tämähän ei voi jatkua näin nimittäin. En voi olla työkyvytön lääkkeen takia, jota joudun syömään ties kuinka kauan. Toinen vaihtoehto on tietenkin työkuvan vaihto. Olenhan nytkin aivan työkykyinen jos työkuvaani ei kuuluisi nostaminen, kumartaminen, istuminen lattialla... Se sellainen siisti istumatyö kun ei vaan löydy ihan noin vain, se tuli huomattua työnhaussa viime vuonna.

Kipulääkkeillä, pilateksellä ja venyttelyllä yritän nyt siis saada selkäni työntekokuntoon. Toivottavasti se tapahtuu pian!

 

Muutto ei sujunut stressittömästi. Aika loppui kesken ja viimeiset päivät olivat hikisiä, mutta saimme onneksi lähes kaikki tärkeimmät tavarat vanhasta kodista uuteen (osan tärkeistä asioista on muuttoapu vahingossa heittänyt roskikseen ja yksi laatikko valokuvia jäi rappuun väärinkäsityksen takia). Onneksi saimme apua, ei tuosta olisi selvitty ilman ihania auttajia! Nyt sitten pikkuhiljaa täällä uudessa kodissa järjestellään paikkoja, se onkin paljon mukavampaa ja stressittömämpää kuin pakkaaminen vanhassa kodissa. Vaalikampanja ja selkäongelmani toki hidastivat/hidastavat, mutta uskomme, että pääsemme tupaantulijaiset pitämään kesän alussa. 

 

Pahoittelelen pitkää taukoa kirjoittamisessa, yritän parhaani nyt tsempata ja kirjoittaa säännöllisemmin.