Viime viikolla sain sitten vähemmän juhlallisesti ensimmäiset tatuointini! Kolme mustaa pistettä tatuoitiin eri puolille rintakehääni sädehoidon simuloinnissa. Kyse on siis pisteistä, jotka takaavat, että se sädehoito sitten varmasti pystytään kohdistamaan juuri oikealle alueelle ja samalle joka kerta. Kun ylpeänä näytin esikoiselleni uusia tatskojani, hän tuhahti ja ihmetteli arvostelevaan sävyyn, että minkä ihmeen takia halusin mustat pisteet, hän olisi kuulema ehdottomasti halunnut lilat.

Tämä sädehoidon suunnittelu osa 2 oli nopea keikka. Hoitaja ohjeisti riisumaan yläosan paljaaksi ja mennä selälleen TT-kuvauslaitetta muistuttavaan koneeseen. Polvien alle asetettiin tyyny ja pään yläpuolella oli tangon tapainen mistä piti pitää molemmin käsin kiinni. Sitten ei muuta kuin täysin liikkumtta noin 15 minuuttia kun kone liikkui edestakaisin ylläni... Miten se onkin niin hassua, että kun joku sanoo "ole liikumatta" tekee heti mieli liikkua? Mulla alkoi heti ensimmäisen minuutin aikana kutittamaan isovarvasta, sitten muutama minuutti myöhemmin tuntui kun polvet minä hetkenä tahansa alkaisi tutisemaan hallitsemattomasti ja sitten nenää alkoi kutittamaan... voi hyvänen aika sentään kun 15 minuuttiakin voi tuntua pitkältä ajalta...

Nopeasti se kuitenkin oli ohi ja sain pukeutua. Sain ajan ensimmäiseen sädehoitoon ja ohjeita, joita en vielä ole lukenut, sillä en ole vielä suoraan sanottuna jaksanut paneutua liikaan tuleviin hoitoihin, nautin nyt tästä "sytostaatit ohi on"-tunteesta ja vilkaisen paperit läpi sitten lähempänä h-hetkeä. Sädehoito alkaa ensi viikon torstaina, eli 29.8. Samana päivänä on myös sydämen ultraäänikuvaus taas kerran, joten meilahden sairaaloiden remonttimelussa menee taas aikaa ihan liikaa siitä torstaista. Olen esittänyt toivomuksen, että saisin mahdollisimman paljon ilta-aikoja sädehoidossa, jotta nuo lastenhoidolliset kuviot olisivat helpompia miehen tultua töistä, mutta vasta ensimmäisen sädehoidon yhteydessä saan kuulla seuraavien viikkojen aikataulut.

Ihanat hoitajat taas kerran muuten. Pakko sanoa, että Syöpäklinikan rekrytoinnista vastaava henkilö kyllä vaikuttaisi olevan pätevä henkilö.