Tänään lähdimme aamulla jo ennen kello seitsemää ajamaan kohti Tampereen Ylen studioita. Kuskina ja henkilökohtaisena avustajani toimi ihana "melkein-siskoni" (aviomieheni sisko) ja matkassa oli mukana myös rakas nuorin lapseni, joka selvästi nautti retkelle mukaan pääsystä.

Saavuimme Tampereen Tohlopinrantaan hieman myöhässä, mutta vain onneksi kymmenisen minuuttia. Syy myöhästymiseen ei suinkaan ollut kuskin ajonopeus tai esimerkiksi kuskin hieman hatara muistikuva kumpi nyt on vasen ja kumpi oikea... vaan syytämme täysin älypuhelimeni navigointiohjelmaa. Lempeä, oikein sympaattisen kuulloinen, navigaattori täti puhelimessani esimerkiksi kertoi meidän olevan perillä määränpäässämme, vaikka toisella puolella tietä oli lampi ja toisella vanha varastorakennus. Se, että tässä kohtaa näimme parhaaksemme tehdä u-käännöksen kiroillen ja yrittää etsiä määränpäätä jostain muualta, ei ehkä ollut meiltä kovin fiksu päätös ja teko. Navigaattoritäti sanoi nimittäin vain noin 20 metriä liian aikaisin meidän saapuneen määränpäähän, eli mikäli olisimme vaan kiltisti jatkaneet eteenpäin ajamista olisimme ehkä jopa olleet perillä ajoissa. Mutta haluan nyt kuitenkin syyttää puhelimeni navigointitätiä.

Perillä meitä odotti ihana iloinen lauma kaikenlaisia Ylen työntekijöitä. Meidät johdatettiin pukuhuoneille, yhden pukuhuoneen ulkopuolella luki minun nimeni! Tuli hetkeksi aika "julkkis" olo! Odottaessani vuoroani meikkaukseen meille tarjottiin ihania voileipiä, hedelmiä, pähkinöitä, kakkua ja juomia. Kuopuksemme oli erittäin kiitollinen erityisesti meloniviipaleista. Vau, kyllä tuli heti kättelyssä erittäin positiivinen kuva Tampereen Ylestä. Meikkauksen ja kampauksen (kyllä KAMPAUKSEN! minulle laitettiin ainakin kahta hiustuotetta hiuksiini ja tukkaani "pörrötettiin" hieman tuuheamman näköiseksi!) teon jälkeen alkoi itse ohjelman kuvaukset. 

Tämän Inhimmillinen tekijä -ohjelman jakson teemana on rintasyövästä selviytyminen. Minun lisäkseni ohjelman vieraina olivat aivan ihanat Marja Aarnipuro ja Katariina Rautalahti. Juontaja Anne Flinkkilä on niin sympaattinen ja mukava ihminen, että oli todella helppoa olla luonnollinen ja oma itsensä ohjelman kuvauksissa. Oli myös todella mielenkiintoista kuunnella kahden muun vieraana olevien tarinoita ja kokemuksia, hienoja rohkeita naisia! Kuvauksissa vallitsi aivan mielettömän ihana iloinen tunnelma, kuvauksista lähdimme todella hyvä maku suussa.

Kaiken kaikkiaan tämä Tampereen reissu oli ikimuistoinen; jännittävä ja hauska. Ehdimme kuvausten jälkeen käydä vielä Tampereella syömässä ja ostoksilla, sekä paluumatkalla Helsinkiin teimme pikaiset treffit rakkaan serkkuni kanssa. Ihana päivä takana.

 

Inhimillinen tekijä -ohjelman jakso, jossa olen vieraana näytetään televisiossa 24.01.2014. Lupaan muistuttaa asiasta vielä sitten tammikuussa!