...ja takaisin syöpäasioihin.

Tänään oli taas Herceptin-tiputuksen vuoro. Kolme viikkoa tässä välissä on mennyt aika sumussa lasten sairastelujen takia sekä myös oman kivun syyn jännittämisen parissa.

Tiputus sujui taas hienosti. Neljännessä kerroksessa syöpätautien klinikalla on niin ihana henkilökunta, että voi sanoa sen jopa olevan aika mukavaa viettää hetki omaa aikaa tiputuksessa siellä kerran kolmessa viikossa. Tällä kertaa käytin vajaan tunnin kestävän tiputuksen sosiaalisen median selailuun puhelimellani (pitkä välikommentti: yleensä olen käyttänyt ajan hyvän kirjan parissa, mutta luettuani Eve Hietamiehen 'Tarhapäivä' kirjan, on minulla ollut jonkinlainen "kirjakrapula" -kirja oli niin loistava, että sen päättyminen ketutti niin, ettei muut kirjat nyt maistu miltään...).

 

---ja sosiaalisesta mediasta puheenollen: Tänään minua on suoraan sanottuna pänninyt (huonotuulisuuden syy lienee erittäin lyhyet yöunet vauvan ihmekitinöiden takia) joidenkin ihmisten niin kutsuttu nettikäyttäytyminen. Seurailen kaikenlaisia keskusteluryhmiä niin sosiaalisessa mediassa kuin sen ulkopuolisessakin netissä. En kertakaikkisesti ymmärrä ihmisiä, kirjoittivat he sitten omalla nimellään tai nimimerkillä, joiden on välttämätön tarve kritisoida ilkeästi kanssaihmistä. Rakentava kritiikki ja rehellinen keskustelu on asia erikseen, mutta ihmisten nimittely, mielipiteiden vähättely/haukkuminen, sitä en voi vaan sietää. Sanotaan, että toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos (kuten muistaakseni joku sanoi neuvoksi kun kerroin aikoinaan, että minua kiusataan koulussa -ei todellakaan mikään paras saamani neuvoni), mutta en vaan yksinkertaisesti siihen kovinkaan usein pysty.

Eikö olisi todella tylsä, jos me kaikki olisimme täysin samanlaisia samanlaisine mielipiteine?! en todellakaan väitä olevani maailman suvaitsevaisin ihminen, enkä maailman ystävällisinkään aina missään nimessä, mutta mielestäni on mukavaa, että on olemassa todella paljon ihmisiä, jotka ovat täysin eri mieltä kuin minä niin monessa asiassa. Kunnioita kanssaihmistä vaikka se tyyppi vaikuttaisikin täydelliseltä idiootilta, sillä idiootillakin on sananvapaus! Onko aivan pakko leimata maahanmuuttokriittinen tyhmäksi natsiksi, kestovaippoja lapsellaan käyttävä äiti hipiksi, uskovaista yksinkertaiseksi hihhuliksi...?! haukkumisen ja henkilökohtaisuuksien menemisen sijaan saa, ja mielestäni pitääkin esittää perusteltuja vasta-argumentteja, kertoa kunnioittavasti, että on täysin eri mieltä asioista.