Huomenna iltapäivällä on tiedossa tapaaminen kirurgin kanssa. Tapaamisen tarkoitus on keskustella rinnan rekunstruktiosta, ja leikkausjonoon sitten huomenna mut laitettaisiin ilmeisesti, mikäli päätän niin haluta. En vaan vieläkään tiedä haluanko.

Pää on täynnä mielipiteitä puolesta ja vastaan. Mielipiteet tuntuvat olevan ihan sikinsokin päässä, enkä jostain syystä pysty päättämään mitkä mielipiteet painavat eniten. Tässähän meinaa tulla hieman stressiä asiasta...

Uskon olevani varma siitä, että haluan rinnan rekunstruktion, mutta suurin ongelma taitaa olla se, että haluanko sen juuri nyt. Mitä tapahtuu jos nyt kieltäydyn, saanko uuden mahdollisuuden vaikka vuoden päästä? Reilu 15 kiloa painava kuopuksemme on vielä siinä iässä, että hänen hoidossaan tarvitsee pystyä nostamaan ja kantamaan. Toipumisaika (noin 5 viikkoa käsittääkseni) on kovin pitkä aika tarvita taas kauheasti muiden ihmisten apua omien lasten hoidossa. Sairaalassakin käsittääkseni pitäisi pötkötellä jopa viikko! Viikko tuntuu ihan kaamean pitkältä ajalta olla erossa mun mussukoistani. 

Hieman pessimistisesti mietin myös, että koska olen kaksi leikkausta (rinnanpoisto-kainalon imusolmukkeiden poisto sekä munasarjat-kohdunpoistot) viime vuoden aikana käynyt läpi ilman komplikaatioita ja kaikin puolin aika normaalin toipilasajan kera, kuinka todennäköistä on, että nytkin tissin-rakennus-leikkauksessa menisi kaikki nappiin... olenkohan käyttänyt jo kiintiöni tuurista?

Toisaalta jos nyt huomenna hyppäisin leikkausjonoon ja leikkaus toteutuisi kuuden kuukauden sisällä huomisesta (hoitotakuu), niin olisipa sekin sitten ohi ja takana. Voisi käyttää sellaisiakin vaatteita, jotka nyt ovat kaapin perällä piilossa siksi, että niitä käyttäessä näkyy poistetun tissin kohdalla oleva arpi. Ei tarvitsisi enää noiden "irto-tissien" kanssa pelailla (lomareissulle esimerkiksi piti pakata mukaan kolme tissiä; tavallinen tissi, tarra-tissi ja uima-tissi plus niiden hoito-aineet ja -välineet), eikä tarvitsisi tarkistaa uloslähtiessä onko avainten, lompakon ja puhelimen lisäksi se tissi mukana.

"Massa" uutta tissiä varten otetaan minun tapauksessani todennäköisesti vatsasta, ja sehän on hieno juttu! Siellä tosiaan on mitä ottaa ja paljon mistä ilomielin luovun. Olen paljon lukenut aiheesta tietoa, mutta yrittänyt pysyä keskustelupalstoilta poissa mahdollisimman paljon. Selkävaivaisena en missään nimessä halua, että selästäni otetaan yhtään mitään uuteen tissiin, kyllä luulisi ammattitaitoisten kirurgien löytävän tarpeet tissiin muualta tästä kehosta.

Asia mikä kovasti minua ketuttaa on se, että en minun käsittääkseni saa terveen rinnan poistoa samalla, kun ei ole mitään tunnettua geenivirhettä mulla tiedossa. Ymmärrän toki sen, että koska minulla ei ole mitään tunnettua geenivirhettä, joka aiheuttaisi rintasyöpää, on se ehkä turhaa lähteä tervettä rintaa poistamaan, mutta haluaisin niin paljon päästä tuosta jäljellä olevastakin rinnasta eroon (tai siis lähinnä sen sisällä olevasta rintakudoksesta). 

Toivottavasti huomenna keskustelun yhteydessä osaan tehdä viisaan päätöksen. Toivottavasti kanssani keskustelee erittäin kärsivällinen lääkäri...