1966752_10152607057592632_18779420492968

 

 

Pääsin tänään vihdoin näkemään uskomattoman koskettavan "5000" tilateoksen Helsingissä. Teosta pääsee ihastelemaan 2.-31.12 välisenä aikana Kirjasto kympissä Helsingin keskustassa. Suosittelen erittäin lämpimästi kaikenikäisille ja -tyyppisille ihmisille. Itse aion vielä käydä ainakin kerran katsomassa teosta, sen verran vaikuttava se mun mielestä oli.

"Rintasyövän sairastaneet naiset ovat luoneet Kanssasi-kampanjaan lahjoitetuista rintaliiveistä koskettavan teoksen nimeltä ”5 000”. Tuhansista rintaliiveistä tehty tilateos julkistetaan Helsingissä 9.9.2014, ja syksyn aikana teos on esillä ympäri Suomea. Viime talvena alkaneen kampanjan takana ovat Roche Oy, MC Siskot – Rintasyöpäkuntoutujat ry ja Rintasyöpäyhdistys Europa Donna Finland ry." http://www.siskot.info/kanssasi-kampanja/

10404290_10152607057997632_2158285871614

 

Teoksen pääasiallinen puuhanainen Tiina Aaltonen kertoi, miten tällä teoksella haluttiin herättää ajatus, että "tyhjäkin kuppi on kaunis", onnellisuus ei ole rinnoista kiinni. Näin tämän ja paljon muutakin teosta katsellessani. Minä uppouduin oikein analysoimaan teoksen eri osia ja löysin niistä niin paljon, että olin todella liikuttuneessa tilassa matkatessani kotiin näyttelystä.

Punaiset rintaliivit toivat minulle mieleen vihan syöpää kohtaan, aggressiivisuuden, veren, arvet ja sokin. Valkoisista rintsikoista mietin luottamusta hoitoihin, parannusta syövästä, elämää puhtailla papereilla. Mustat rintsikat pysäyttivät minut eniten. Kun näin ne sadat mustat rintsikat vierivieren aseteltuna ja kauniit viestit niiden keskellä, valtasi mielen synkkyys, suru ja ehkä jopa epätoivo sekä pelko. Mietin menetettyjä vertaisystäviä. Mustan keskellä oli kuitenkin viesti ihan kuin juuri minulle "sinä jaksat".

Sitten oli myös paljon paljon erivärisiä, erimallisia rintaliivejä vierekkäin. Minulle se oli muistutus siitä, että kuka tahansa voi sairastua elämänsä aikana rintasyöpään. en ole yksin. Sairastua voi se kukikkaita rintiskoita käyttävä nainen yhtä todennäköisesti kuin se harmaita käyttävä. Oli rintsikoita pitsillä ja ilman, hymynaama rintsikat ja neonvärisiä. Rintasyöpä koskettaa meitä kaikkia naisia (ja miehiäkin). Mene ja näe näyttely, ellet vielä ole!

 

ps. Pahoittelen kirjoitusvirheitä tms, jouduin kirjoittamaan tämän todella pikaisesti kun kuopus vihdoin sai unen päästä kiinni, raukalla taas korvatulehdus ja kaupanpäälle vielä silmätulehduskin.