Tänään kävin tapaamassa lääkäriä naistentautien poliklinikalla koskien munasarjojen poistoa. Syy miksi minulta munasarjat poistetaan on, että kehoni estrogeeni taso pitää saada mahdollisimman alhaiseksi, jotta riskit syövän uusiutumiseen olisi pienemmät. Munasarjoja ei ihan kevyein perustein poisteta minun ikäiseltä, mutta kun mulla kolme lastakin jo olivat onkologi ja tnään siis gynekologi sitä mieltä, että munasarjojen poistossa on enenmmän hyötyjä kuin haittoja. 

Lääkärillä, ketä kävin tänään tapaamassa, oli mukanaan vastaanotolla "muutama" (muistaakseni 5) lääketieteen opiskelijaa. Yksi opiskelijoista, suloinen poikakandi,  sai hoitaa haastattelun ja tutkimisen.  Opiskelija hoiti hommansa oikein taitavasti ja hienosti.

Vasemmista munasarjoissa näkyi TT-kuvista tutut kystat, mutta mitään uutta ei tutkimuksessa löydetty munasarjoista. Kohdun limakalvo oli kuulema hieman liian paksu ja mahdollisesti myös polyyppejä siellä oli. Tamoksifeni, eli hormonilääkkeeni Tamofen, voi kuulemma aiheuttaa usein muutoksia kohdussa. 

Lähdin aamulla lääkärin vastaanotolle kuulemaan, että munasarjani poistetaan joskus loppuvuodesta tai ensi vuoden puolella. Lähdin vastaanotolta pois tiedolla, että munasarjani JA kohtuni poistetaan... tasan viikon päästä!!! 

Kirjoittelen tästä eteenpäin kun enemmän aikaa.