Täytin muutama päivä sitten 29 vuotta. Viikonloppuna oli kivat illanistujaiset muutaman ihanan ystävän kanssa meillä, harmi, että muutama perui tulonsa viime hetkellä ja harmi, että olen syntynyt pikkujoulukautena, joten monilla kutsutuilla oli jo muita suunnitelmia kyseiselle illalle. Onneksi oli kuitenkin enemmän ihmisiä kuin syksyisissä "sytobileissä", jotka järjestin juhlistaakseni sytostaattihoitojen loppumista. Hauska ilta oli jokatapauksessa ja vieraiden laatu korvaa määrän. Ensi vuonna onkin sitten toivottavasti isommat juhlat!

Eilen käväsin Herceptin-tiputuksessa. Vein joulumuistamiset ihanalle onkologilleni ja mahtaville hoitajille osastolla. Iloisin mielin menin tiputukseen ja vielä iloisempana lähdin pois, sillä hoitaja osasi kertoa, että tämä kerta oli 9/17, eli alle puolet tästäkin ravaamisesta jäljellä enää!

 

Päätimme, että tänä vuonna emme lähetä joulukortteja samanlaista kasaa kuin edellisinä vuosina. Säästyneet rahat (ja jonkin verran lisää...) olemme lahjoittaneet eri tavalla hyväntekeväisyyteen suomalaisten vähävaraisten lasten hyväksi. Olemme osallistuneet mm Joulupuu keräykseen ja parilla muulla tavoin autettu paria vähävaraista lapsiperhettä, sekä kahden muun äidin kanssa toimitettiin joulutervehdys läheiseen vastaanottokotiin. Tili on miinuksella, mutta mieli iloinen ja jouluinen. Uskon, että kun itse tekee hyvää, saa myös itselleen hyvää. "Tee toisille niin kuten toivoisit toisten tekevän sinulle". Erittäin pienellä vaivalla voi antaa jollekin tuntemattomalle lapselle sen jouluilon, jonka jokainen lapsi ansaitsee, suosittelen kaikille.

Joulukorteista puheen ollen! Sain tänään syöpäsäätiöltä joulukortin. Kortti on oikein kiva piparkakkuinen ja jouluinen, kortin päällä lukee syöpäsäätiö-laitetaan syövälle piste... Kuin viestinä juuri minulle kun olen taas pyöritellyt päässä niitä synkkiä ajatuksia. Päätin katsoessani korttia, että jouluna en todellakaan aio ajatella lausettakaan syövän suuntaan, ja piste. 

 

Aikaa kirjoittamiseen ei kovinkaan paljon ole lähiaikoina ollut, on tämä joulukuu aika hektistä aikaa joka vuosi, tänä vuonna jotenkin ehkä jopa hektisempää kuin tavallisesti. Hektisyydestä en nyt ehkä ihan suoraan voi syöpää tai mitään siihen liittyvää syyttää. Yleensä olemme aika hyvissä ajoin hoitaneet kaikki joululahjat, tänä vuonna ei kaikkia lahjoja ole vieläkään ostettu ja jouluun ei ole edes viikkoa. Onneksi päästään valmiiseen pöytään jouluna kahdessakin osoitteessa, pelkät jälkiruoat ja kahvileivät ovat minun vastuullani. Ihana joulu, ihana! odotan niin innoissani! 

Palaan vielä ennen joulua kirjoittelemaan, joten vielä en toivota hyvää joulua, ainoastaan iloista joulunaikaa!