Syöpälääkäri oli laittanut minusta lähetteen psykiatrille: "ainakin yksi käynti aiheellinen", oli syöpälääkäri kirjoittanut papereihini. Tänään sitten kävin juttelemassa ensimmäistä kertaa elämässäni psykiatrin kanssa. Käynti oli hieman pettymys. Psykiatrin huone oli minimaalinen, meidän kylpyhuoneen kokoinen suurinpiirtein, eikä siellä ollut sohvaa!!! eikä psykiatri istunut lepotuolissa muistiinpanoja tehden... hmm hollywoodissa tuo psykiatrin vastaanotto on kyllä selvästi loistokkaampaa kuin maamme pääkaupungin syöpäklinikan siivouskomeron kokoinen koppi... psykiatri-täti tosin oli oikein mukava, muistutti äitiäni monella tapaa, tuli oikein kotoisa olo hänen kanssaan jutellessa. 

Minut lähettänyt syöpälääkäri oli minusta kirjoittanut "reipas ja voimakas nainen". Psykiatri yhtyi mielipiteeseen, ja sanoi, ettei hän näe syytä varata uutta aikaa tähän heti, ellen minä sitä toivo. Osaan kuulemma hyvin analysoida tunteitani enkä vaikuta masentuneelta. Olen samaa mieltä tohtorien kanssa. Sovimme, että varaan uuden ajan syksymmällä jos koen tarvetta.

Eilen kävin taas sydämen ultraäänikuvassa. Sydäntä pitää kuvata Herceptin lääkityksen takia, sillä kyseinen lääke aiheuttaa monelle muutoksia sydämessä. Kaikki oli oikein hyvin, hiippaläpässä jotain vuotoa, mutta ei mitään vakavaa, eikä mitään, mikä estäisi lääkityksen jatkamista. Ultraava lääkäri oli oikein mukava, mutta hieman häiritsi se, että minut laitettiin yläosa paljaana makaamaan 15 minuutiksi lääkärin sanellessa vieressäni edellisen potilaansa tutkimustuloksia. Oli siinä tissi paljaana hieman epämukava olo odottaa. Onneksi lääkärin edellisellä potilaalla oli sanelun mukaan post-operatiivinen tila normaali, eikä syitä oireisiin ultra-ääni tutkimuksessa löydetty. Olisi ollut kurjempaa kuunnella tissi paljaana huonoja uutisia.

Ihanaa kun nyt säät ollut hienot! Lapsia ja itseään ei sen kummemmin tarvitse sisävaatteiden lisäksi pukea; kengät jalkaan vaan ja menoks (ei tarvitse kärsiä eteisessä pari kertaa päivässä uhma--ikäisen päälle-pukemis-tuskahiestä). Tänään kun oli suorastaan helle lähes, tajusin kuitenkin, että aurinko on vihollinen. Olen aina palanut herkästi auringossa, mutta tämä nyt on jo naurettavaa, että noin viiden minuutin seisominen auringossa aiheuttaa kirvelyä ihollani! Jossain muistan kuulleeni/lukeneeni varoituksen sytostaattihoitojen aikaisesta auringossa-olosta... Miten ihmeessä mä tulen selviämään tulevasta kesästä lasten kanssa leikkipuistoissa, hiekkarannoilla ja muilla retkillä? Taidan laittaa jonnekin kirppikselle ilmoituksen "ostetaan värikäs, hyväkuntoinen Burkha kokoa M, edullisesti, myös vaihto s-koon bikineihin mahdollista!".