Ystävän kanssa tänään oli puhetta töihin palaamisesta kotiäitiyden jälkeen ja jälkeen syöpädiagnoosin. Minulle töihin palaaminen kokopäiväisesti ei ole vielä ajankohtainen, vaikka vanhempainloma loppuukin vuodenvaihteessa. Elämänkriisi "mikä minusta tulee isona" kuitenkin jatkaa kasvamistaan. 

En vaadi suuren suurta palkkaa, mutta haluan työn, jossa edes enimmäkseen viihdyn. Unelmia työstä on ja on ollut kaikenlaisia, kirjoittaminen työnä, näyttelijän tai poliisi työ (ei enää ajankohtainen, mutta noin 17 vuotta elämästäni tuo poliisi oli unelma-ammattini), mutta realistisia "aikuistenoikeita" suunnitelmia ei ole. 

Olen ollut kotiäitinä sen verran kauan, että olisi oikein mukavaa tehdä pehmeä lasku töihinpalaamiseen. Olisi loistavaa tehdä töitä kotoakäsin tai esimerkiksi kodin ulkopuolella niin satunnaisesti, ettei ainakaan kuopuksen tarvitisi aloittaa päivähoitoa vielä ainakaan puoleen vuoteen. Samalla olisi ihana saada edes vähän lisätienestiä KELAn kotihoidontuen päälle, mutta miten, missä ja mitä...?

Jospa joku vaan tulisi koputtaa ovelle ja pyytämään johonkin kivaan työhön? Niin, onhan se epätodennäköistä, mutta niinhän on myös rintasyöpä alle 30-vuotiailla.