Niin se vaan meidän esikoinen täytti kahdeksan vuotta tänään. Tunnetta kuvaa hyvin Abban legendaarinen kappale "Slipping through my fingers". Aina kaikki sanovat, että aika menee niin nopeasti. No, niinhän se meneekin! Aika tuntuu menevän vielä nopeammin kun pelkää koko ajan kuolevansa ennen lastensa aikuistumista. Sitä haluaisi imeä kaiken, antaa kaiken, että jos sitä aikaa onkin sitten liian vähän, jää ainakin ne hyvät muistot. MUTTA! Käsi ylös kuka vanhempi jaksaa olla huonoilla yöunilla kolmen pienen lapsen äitinä aina hyväntuulinen ja puuhaava (minun käsi pysyy alhaalla siis...)! Liian usein tunnen huonoa omatuntoa vähän kaikesta. Huonoa omatuntoa siitä, että käyn töissä, ennen sitä huonoa omatuntoa, etten käy töissä. Huonoa omatuntoa siitä, etten jaksa päivittäin askarrella, ulkoilla tuntikausia tai tehdä sitä superterveellistä kotiruokaa.... Tiedän, että suurin osa vanhemmista potee samantyylistä huonoa omatuntoa, podinhan minäkin sitä jo ennen diagnoosiakin, mutta se on lisääntynyt ja muuttunut stressaavammaksi syövän sairastamisen jälkeen. Mitä jos aika loppuu kesken? 

Juhlimme syntymäpäiviä vasta huomenna. Niitä odotamme innolla. Vieraita ei tule kovin paljon, mutta varmasti hauskat kemut tulossa.

Tänään tämä äiti oli kannattamansa poliittisen puolueen nuorisojärjestön syyskokouksessa ja sai toivomansa varajäsenyyden ensi vuoden hallituksesta järjestössä. Pääsin tutustumaan hienoihin, fiksuihin ihmisiin ja tapaamaan puolueen eduskuntaryhmän erittäin tärkeää henkilöäkin lämminhenkisessä tapahtumassa. Nautin täysin rinnoin (hehhee)! 

Mietinkö oliko itsekästä lähteä esikoiseni syntymäpäivänä yllämainittuun tilaisuuteen? Ehdottomasti. Ehdin kuitenkin hyvin huomioida syntymäpäiväsankaria aamupäivän ja illalla. Harmitti kyllä tietenkin, että kaikista vuoden päivistä kokous osui juuri lapsen syntymäpäivälle, mutta koska suhteellisen harvoin teen täysin itsekkäitä asioita, päätin keskusteltuani asiasta miehen ja esikoisenkin kanssa, että nyt minä haluaisin toimia itsekkäästi. Onneksi äidin itsekkyydestä ei koitunut mielipahaa synttärisankarille, eikä minun tietääkseni kenellekään muullekaan.